کد خبر 1667837
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰
برنج

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره مسمومیت بر اثر مصرف برنج پخته شده که بیرون از یخچال نگهداری شده است، توضیحاتی داد.

به گزارش مشرق، گلبن سهراب، با اشاره به اینکه برنج پخته بیرون یخچال به دلیل رطوبت فراوان شرایط بسیار مناسبی برای رشد باکتری دارد، گفت: در صورت نگهداری در دمای بالای ۵ درجه، برنج خیلی زود خراب می‌شود.‌

وی افزود: برنج خام می‌تواند حاوی اسپورهای باکتری به اسم Bacillus Cereus باشد، وقتی برنج را می‌پزیم این اسپورها زنده مانده و در دمای اتاق تبدیل با باکتری می‌شوند.

سهراب با اشاره به اینکه این باکتری‌ها در دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد در عرض ۲۰ دقیقه ۲ برابر می‌شوند، ادامه داد: در نهایت سمی تولید می‌شود که پس از مصرف برنج مانده فرد دچار اسهال و استفراغ شدید می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه معمولاً علامت‌های مسمومیت بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت بعد از خوردن برنج آلوده دیده می‌شود، گفت: این مسمومیت غذایی را fried rice syndrome هم می‌گویند که معمولاً پس از ۲۴ ساعت برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از مسمومیت با برنج، باید برنج پخته شده در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتر از پنج ۵ درجه سانتی‌گراد منتقل شود.

سهراب به نقل از پژوهش‌هایی که در فدراسیون برنج آمریکا (rice federation usa) انجام شده است، تاکید کرد: برنج پخته شده را می‌توان برای سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • FR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    2 0
    والله یک عمری برنج مانده در پلو پز بیش از چند ساعت را هم خورده ایم و هرگز مسموم نشده ایم مگر اینکه برنج های مصنوعا فرآوری شده حامل این ویروس باشند ......
  • IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
    2 0
    ما که برنج پخته رو ۵ _۶ساعت درگرمای تابستون دربیرون یخچال نگه می داشتیم بعدمصرف مشکلی نداشتیم چطور یه دفعه بعد۲۰دیقه خراب میشه
  • IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
    0 0
    نمیدونم اینا این نظرهای مثلا کارشناسی را از کجاشون درمیارن؟؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس